Москва гони белгийски, нидерландски и австрийски дипломати като ответна мярка на

...
Москва гони белгийски, нидерландски и австрийски дипломати като ответна мярка на
Коментари Харесай

Русия изпъди десетки чужди дипломати заради изгонените свои |

Москва гони белгийски, нидерландски и австрийски дипломати като ответна мярка на сходна стъпка от страна на трите страни, подхваната поради нахлуването на Русия в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция. 

В официално съобщение съветското външно министерство заяви, че експулсира 21 белгийски, 4 австрийски и 15 нидерландски дипломати, измежду които 14 от нидерландското посолство в Москва и един чиновник на нидерландското генерално консулство в Санкт Петербург. Всички те имат имат две седмици да изоставен Русия.

Външният министър на Нидерландия Вопке Хукстра изрази страдание за решението.

" Предстои да установим какви ще са последствията от това, че толкоз сътрудници би трябвало да изоставен Москва и Санкт Петербург ", разяснява той.

В последните седмици редица европейски страни изгониха десетки съветски дипломати поради съмнения в шпионаж, както и поради нахлуването на Русия в Украйна, деяние, което те осъждат. 

В днешното официално съобщение на съветското Министерство на външните работи се споделя още, че Москва резервира правото си да предприеме ответни дейности на това " неприятелско и безпричинно " експулсиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР